Шри-Ланкадан алынған қалампыр Бұл аспаздық, косметология және халықтық медицинада кеңінен қолданылатын дәмдеуіш. Зауыттың барлық пайдалы қасиеттері және оның өзгермеген құрамы әрбір бүршікті қолмен өңдеудің арқасында сақталады. Әрбір тұқымда жағымды түс пен сау көрініс сақталады. Жоғары сапалы қалампыр тек таңдалған өсімдік бүршіктерінен жасалады.
Гүлдің пайдасы:
- ағзадағы метаболизмді жеделдету;
- иммундық жүйені нығайту;
- жоғарғы тыныс жолдарының қабынуын жеңілдету;
- дәм бүршіктерін жақсартады.
Қалампырдың пайдалы қасиеттері медицинада кеңінен танымал. Көбінесе ол дәрілік препараттарға қосылады.
Самое популярное применение, конечно же, в кулинарии. Это — полезная приправа, которую используют для придания блюдам тонкого вкуса, а также кладут в различные маринады. Нераскрывшиеся цветочные почки гвоздичного дерева обладают неповторимым вкусом. Их жгучий сладкий запах наполняет еду особой аппетитностью. Незабываемый и изысканный аромат цветка отлично подходит для приготовления мясных и рыбных блюд, а также различных глинтвейнов.
Еще одна сфера применения гвоздики — косметология. Эфирные масла благотворно влияют на кожу лица и придают ей здоровый вид. Входят в состав масок для волос, наполняют их здоровым блеском.
Ащы иісі бар бұл кішкентай, үлпілдек гүлдер хош иісті заттар ретінде жиі пайдаланылады және олар әсіресе Шығыс елдерінде кеңінен қолданылады. Қалампырдың хош иісі қуаттандырады және үйді жағымсыз әсерлерден тазартады.
Бұл дәмдеуіштерді дұрыс қолдану арқылы сіз жастық шағыңызды ұзақ жылдарға ұзартасыз.






